Vi startar eget webbhotell

blogg_webbhotell.jpg

Efter 11 år i webbranschen så är det dags att bredda oss ytterligare genom att starta ett eget webbhotell.


För ungefär ett år sedan satt jag med andan i halsen fast i en telefonkö till ett icke namngivet webbhotell. De hade just gjort en ändring på sin server som slog ut 10 kunders webbplatser, som bara för min största kund kostade dem ca 10 000 kr/timmen. Att samma webbhotell skickat mig fel fakturor i ett halvår trots påpekande kändes som en bagatell i sammanhanget.

Då tänkte jag för mig själv "det här vill jag aldrig vara med om igen". Där och då bestämde jag mig för att aldrig mer lämna mina kunder i ett webbhotells obrydda omsorg. Det var upprinnelsen till att vi idag, ett år senare, lanserar vårt egna webbhotell.

Som webbutvecklare och länge jobbat nära webbhotell har jag lärt mig den hårda vägen hur ett webbhotell ska fungera för att kunderna ska trivas. Det handlar inte bara om de tekniska lösningarna, backuper och bra priser. När något går fel och man som kund förlorar stora pengar på att ens webbplats ligger nere så hjälper det inte med ett kryptiskt felmeddelande. Då vill man få prata med en person som förklarar problemet och ger besked om när det är åtgärdat. Man vill veta både att det finns en person som jobbar på att lösa problemet och att de tar ansvar för att det blir löst på bästa möjliga sätt.

Och är man inte nöjd, då vill man ha möjligheten att få tacka för sig och hitta något bättre. Men det är en frihet som sällan ges av webbhotell. Man kanske får ett billigt hem för sin webbplats, men inte lämnar de någon nyckel till dig att ta dig ut genom de långa bindningstiderna. Så redan från dag ett när vi började bygga vårt webbhotell var det med utgångspunkten att det inte ska finnas några bindningstider.

Läs mer om vårt webbhotell här.

Och hur gick det med de 10 strandsatta kunderna? Jo jag löste problemet genom att skriva en steg för steg guide hur de skulle åtgärda sin server för att den skulle funka igen. De felaktiga fakturorna tog det dock över ett år innan de fick ordning på. Lagomt tills jag kunde tacka för mig och starta ett eget webbhotell.

/Leif Fransson

Please add a comment

Lämna ett svar(Din e-postadress kommer inte att synas för allmänheten.)

Fyll i bokstäverna och siffrorna som visas i bilden.Captcha CodeClick the image to see another captcha.