Varning!

domainrenewalgroup.jpg

Vi vill varna våra webbhotellskunder för Domain Renewal Group.


I slutet på förra veckan fick vi på Välkommen ett brev på posten från ett företag vid namn Domain Renewal Group (DRG). Brevet ”informerade” oss om att en domän som vi äger (för en kunds räkning) behöver förnyas inom kort. Tillsammans med denna information följde även ett formulär för kreditkortsinformation med, som syftade till att vi skulle skicka in våra kreditkortsuppgifter till DRG och därmed betala förnyelsen av domänen via dem. På så sätt skulle vi inte behöva "förlora" vår domänadress. Brevet såg ut såhär.

Detta skulle man kunna missta för att vara ett tecken på god service, men tyvärr är det raka motsatsen. Domain Renewal Group har nämligen ingenting med vår domän att göra, utan detta utskick är enbart ett försök från deras sida att få nya kunder genom att få domänägare att tro att de måste förnya domänen via DRG. Brevet kan ge intrycket av att, om man inte skickar in sina kortuppgifter, så kommer man att förlora sin domän, och det vill ju ingen förstås.

Om man läser brevet ordentligt så förstår man att genom att betala Domain Renewal Group, så kommer den aktuella domänen att flyttas till DRG från ens nuvarande webbhotell – men detta framgår inte tydligt alls, och därför vill vi med detta blogginlägg varna våra kunder.

De mest utsatta domänerna är de som avslutas med .net, .com eller .org - men det är möjligt att även andra domäner råkar ut för utskick liknande dessa.

Om ni får ett brev från Domain Renewal Group angående att era domäner behöver förnyas, så ska ni inte betala DRG någonting då de enbart är ute efter att locka över er till deras eget webbhotell - eller ännu värre, så är de eventuellt bara ute efter era kreditkorsuppgifter vilket naturligtvis skulle kunna vara förödande! Om ni får ett utskick från dem och känner er osäkra på hur ni ska göra, vad statusen på era domäner är eller något liknande, så är ni mer än välkomna att höra av er till oss istället.

När en domän som ligger på vårt webbhotell behöver förnyas, så skickar vi antingen ut en faktura till den aktuella kunden (som då får välja att antingen betala och därmed förnya domänen eller låta bli och därmed inte förnya domänen) eller så kontaktar vi kunden direkt och frågar om de vill förnya sin domän. Kort sagt, om ni har en domän hos oss eller på något annat webbhotell så kommer förnyelsen av densamme aldrig att ske via Domain Renewal Group.

/Mikaela

Please add a comment

Lämna ett svar(Din e-postadress kommer inte att synas för allmänheten.)

Fyll i bokstäverna och siffrorna som visas i bilden.Captcha CodeClick the image to see another captcha.