Nej, vi är inte Google

Att få konstiga förfrågningar tillhör vanligheterna, men idag fick vi förfrågan som tog priset.


Telefonen ringde och jag svarade. Kunden presenterade sig artigt och sa något om en gratistjänst google hade lanserat. Tyvärr så var telefonlinjen inte den bästa och vissa ord försvann. Jag antog att det var google analytics han ville ha inlagd på sin webbplats och frågade vilken webbadress webbplatsen hade.

- google.se, svarade kunden.

- Nu förstår jag inte riktigt, vill du inte att vi ska lägga in google analytics på er webbplats, frågade jag.

- Nej, jag är missnöjd med googles nya gratistjänst, jag vill ta bort den, förtydliga kunden.

- Jaha, det var ju synd, självklart kan vi ta bort den från er webbplats om du vill, sa jag och antog att han kanske hade en google-sökruta på sin webbplats och nu inte längre ville ha kvar den. Så jag frågade på nytt vilken webbadress hans webbplats hade.

- google.se, svarade kunden på nytt.

- Nu förstår jag inte riktigt, vad är det som är fel och vad är det du vill att vi ska hjälpa dig med, svarade jag ännu mer förvirrat. Nu förstod jag verkligen inte vad kunden ville.

- När jag söker på google så får jag upp en massa text som jag inte alls vill ha. Jag tycker inte alls om det, sa kunden.

- Ehh... ja... vadå för text, frågade jag förvirrat.

- Ja när jag skriver in en bokstav i googles sökruta så kommer det upp en massa ord under rutan, jag tycker inte om det, sa kunden.

- Jaha, du menar de automatiska förslag som google visar när du skriver din sökning, undrade jag.

- Precis, jag gillar det inte alls, kan du ta bort det, undrade kunden.

- Jaha, men det kan jag nog inte hjälpa dig med, vi är nämligen inte google, vi är Välkommen Webbutveckling AB och håller på med webbutveckling, sa jag.

- Men jag sökte på telefonnumret till google och fick ert telefonnummer, sa kunden.

Något smått förvirrad och full av skratt lyckades jag samla mig tillräckligt för att leta reda på googles riktiga telefonnummer och gav kunden det. Nog för att vårt företag växer så det knakar, men vi har inte köpt upp google riktigt än.

Självklart lägger vi aldrig upp någon dialog med våra kunder i vår blogg, men denna gång var vi tvugna att bryta mot denna regel.

P.S. Söker du efter telefonnumret till google i Sverige så är detta deras kontaktuppgifter:

Google Stockholm
Mäster Samuelsgatan 60
111 21 Stockholm
Sweden
Telefon: +46 (0)8-5051-6600

D.S.