Facebook lanserar places

places.jpg

Idag lanserar Facebook "places" i Sverige - så du kan visa vart du är på Facebook via mobilen.


Det var ett tag sedan Facebook lanserade sin places tjänst, men först idag lanseras den i Sverige. Places gör det möjligt för dig att via din mobiltelefon lätt rapportera vart du befinner dig just nu - på stranden, på cafét eller hos kunden. Finns inte platsen i deras databas kan du själv lätt lägga dit den.

bild.PNGHar någon varit på samma ställe innan dig kan du se vad den personen skrev om stället. Vad tyckte t ex kompisen om det här fiket?

Men innan du sätter igång och "checka in" dig på alla möjliga ställen du befinner dig på så borde du läsa den här artikeln om hur dina konkurrenter kan spionera på dig via de sociala medierna. De som skrivit artikeln testade själva att spionera på sina konkurrenter i webbranschen och inte bara kunde de se vad sina konkurrenter jobbade med, de kunde se vilka kunder de försökte få. Så tänk dig för innan du checkar in att du befinner dig hos en, förhoppningsvis, blivande kund.

Här nedanför kan du se en liten video om places.

/Leif

Du måste installera Adobe Flash Player för att visa detta innehåll.
Kommer du använda tjänsten?
Nej, förstår inte meningen
Nej, jag är hemlig av mig
Troligtvis inte
Ibland
Ja självklart