Geek Girl Meetup

Geek Girl Meetup

Mikaela har fått äran att hålla ett föredrag om sökordsoptimering på kommande Geek Girl Meetup.


Det är med pirr i magen jag läser presentationen av mitt kommande föredrag på Geek Girl Meetup Umeås nästa event på Kafé Station den 14:e december, kl. 16.00-18.00. Jag har nämligen fått den stora äran och förtroendet att komma med ett gäng handfasta och konkreta tips på hur man bäst själv kan få sin egen webbplats att klättra i sökmotorernas resultatlistor på Geek Girl Meetups kommande event - med tema Googlifiering och sökordsoptimering.

Geek Girl Meetup är ett nätverk för s.k. geek girls med intresse för web, kod, design, sociala medier och affärsutveckling med syftet att just nätverka och lyfta kvinnor inom branschen. Tanken är att alla ska få möjlighet att lära av varandra, genom att berätta om just det som de själva är bra på - och det är här min erfarenhet från Välkommen kommer in i bilden, där vi ju jobbar ofta med diverse sökordsoptimeringsuppdrag.

Jag ska, som sagt, inrikta mig på att komma med så konkreta tips som möjligt. Presentationen av mitt föredrag lyder enligt följande:

"Vad gillar Google? Hur gör du för att din webbplats ska bli så attraktiv som möjligt för Google (och övriga sökmotorer)? Framför allt, hur gör du för att din webbplats ska hamna på någon utav de hett eftertraktade topp-tio-placeringarna för dina önskade sökord?
Mikaela Pettersson driver webbyrån Välkommen AB tillsammans med Leif Fransson. En av många webbrelaterade tjänster som Välkommen erbjuder är just sökordsoptimering. Mikaela kommer därför att presentera ett gäng handfasta tips och konkreta metoder som du kan använda dig av för att din webbplats ska klättra i sökmotorernas, med främsta fokus på Googles, resultatlistor."

Det andra föredraget under kvällen hålls av den postdoktorala forskaren Astrid Mager vid HUMlab, som ska berätta och diskutera kring vilka integritetsproblem som kan uppkomma från allas vår slaviska användning av Google (såväl som Facebook och andra aktörer). Hennes presentation ser ut såhär:

"Sökmotorn Google har blivit allt viktigare i våra dagliga internetrutiner men hur den sorterar och skapar hierarkier bland alla webbsidor är det inte så många som vet något om. Vilka följder har egentligen "googlifieringen av allt"(Vaidhyanathan, 2011)? Vilka användardata är det egentligen som Google - och med dem Facebook och andra aktörer - samlar på?  Vilka följder får vår minskade användarintegritet och utifrån våra sökresultat erbjuds skräddarsydd reklam? Dessa frågor kommer Astrid Mager, postdoktoral forskare vid HUMlab, att ta upp i sin presentation. Föredraget hålls på engelska."

Två föredrag som behandlar samma ämne men med olika perspektiv - jag tror att det kommer att bli en riktigt intressant eftermiddag/kväll.

Om du också är en Geek Girl och vill veta mer om såväl sökordsoptimering som googlifiering, så tycker jag att du ska anmäla dig till Geek Girl Meetup-eventet.

I övrigt, så vill jag önska er alla en riktigt härlig adventstid!

/Mikaela