Musikhjälpen

musikhjalpen.jpg

Vi skänker 5 000 kr till Musikhjälpen och kampen för att barn i slummen ska få rent vatten.


Årets kanske finaste och mest engagerande välgörenhetsinsats är nu i full gång på SR, SVT Play och i ett gäng andra digitala kanaler - nämligen Musikhjälpen. Fokus för årets upplaga av Musikhjälpen är den viktiga kampen för att barn i slummen ska få tillgång till rent vatten.

Från Musikhjälpens hemsida:

"Varje dag dör 2000 barn på grund av smutsigt vatten, brist på toaletter och dålig kunskap om hygien. Det är mer än ett barn i minuten. Därför går Musikhjälpens insamling 2012 till kampen för att barn i slummen ska få tillgång till rent vatten."

Självklart vill vi på Välkommen Webbutveckling stödja denna kamp och skänker därför 5 000 kr till Musikhjälpen, och uppmanar även andra att skänka en gåva också!

Musikhjälpen är ett årligt återkommande välgörenhetsprojekt som sker i samarbete mellan SR, SVT och Radiohjälpen och går ut att på att tre kända programledare (i år Gina Dirawi, Jason Diakité och Kodjo Akolor) blir inlåsta i ett glashus under sju dagar för att uppmärksamma något stort problem i världen. Deras vistelse i glashuset sänds dygnet runt i både radio och på nätet, och går ut på att samla in så mycket pengar som möjligt till ett särskilt ändamål som ska avhjälpa/motverka detta problem. Pengarna samlas in genom att tittare/lyssnare önskar låtar, genom företagsgåvor och genom att folk runt om i hela landet startar egna insamlingar.

Anledningen till att vi väljer att skänka pengar till just Musikhjälpen är för att det är ett projekt som är varmt, ärligt och engagerande. Det är dessutom ett väldigt kreativt sätt att samla in pengar på, samtidigt som det verkligen uppmuntrar till givmildhet - och när det är jul är generositet och vänlighet nyckelord.

Med det sagt, så hoppas vi att Musikhjälpen slår alla tidigare års insamlingsrekord just i år - då kommer vi att vara stolta över att ha varit delaktiga.

/Mikaela