Bildtips

bildtips.jpg

Visste du att vissa bildbanker erbjuder regelbundna gratis nedladdningar?


I företagsbloggen här på valkommen.se har vi i flertalet inlägg tipsat om diverse bildbanker på nätet samt resonerat kring hur viktiga bilder är för att en webbplats ska bli riktigt unik, snygg och säljande. Bildbanker på nätet är ofta ett bra sätt att hitta snygga, kvalitativa bilder till ett bra pris - om man har lite tålamod och kreativa idéer på vilka sökord man ska använda sig av.

Vissa av dessa bildbanker, som exempelvis www.shutterstock.com och www.istockphoto.com, erbjuder dock inte bara snygga bilder till ett många gånger bra pris - om man är medlem på deras webbplatser och prenumererar på deras nyhetsbrev får man även tillgång till regelbundna gratis nedladdningar.

Dvs. ett gäng utvalda bilder på Istockphoto och Shutterstock blir tillgängliga för gratis nedladdning under en begränsad period för sajternas medlemmar (och säkerligen fungerar det på samma sätt på många fler bildbankssidor på nätet). Bilden ovan är exempelvis ett utsnitt av en kostnadsfritt nedladdad bild från Istockphoto.

Så, ett tips är att bli medlem på några bildbankssajter och håll utkik efter kostnadsfria nedladdningar, rätt som det är så dimper en bild som passar perfekt för ett höstigt blogginlägg (som det här) ner i mailkorgen eller någon annan bild som passar perfekt för just din sajt!

/Mikaela