Välkommen responsivitet!

responsiv.jpg

Välkommen Webbutveckling har börjat utveckla responsiva webbplatser.


Vi på Välkommen Webbutveckling AB vill härmed stolt och glatt berätta att vi nu har slagit oss in på den responsiva webbmarknaden – vi har börjat bygga responsiva webbplatser!

Att en webbplats är responsiv innebär att dess layout anpassar sig till det format som passar respektive besökare allra bäst, dvs. om besökaren surfar in på webbplatsen med sin smartphone så visas layouten i ett smartphoneanpassat utförande, samtidigt som en annan besökare kanske surfar in på webbplatsen med sin surfplatta och möts av ett annat utseende, liksom en besökare från en PC möts av ytterligare ett utseende. Självfallet är alla dessa "utseenden" i samma grafiska form, det som ändras är exempelvis antalet kolumner i bredd, storleken på texten osv.

Syftet med att göra en webbplats responsiv är att göra den så lättläst och bekväm att besöka som möjligt, oberoende av om du väljer att besöka den från en mobil, en dator eller en surfplatta. En potentiell kund eller annan typ av besökare ska aldrig uppleva ett motstånd mot att besöka en webbplats bara för att denne har en smartphone tillhands för tillfället istället för en dator – alla besökare ska välkomnas av en väldisponerad och snygg sajt.

Med tanke på den lavinartade ökningen av surfande med just mobiler och surfplattor på sista tiden så ligger responsiva sajter helt klart i tiden. Inom kort kommer vi att lansera våra första responsiva kundwebbplatser som vi har utvecklat, så håll utkik efter det!

/Mikaela