Välgörenhet och sponsring

Som ett efterlängtat led i Välkommen Webbutvecklings framgångar är vi stolta att presentera vårt engagemang gällande välgörenhet och sponsring. Vi drömmer om att våra framgångar även ska sprida framgångsrika ringar på vattnet i omvärlden, stort som smått. Helt enkelt, så drömmer vi om att kunna bidra till att göra världen till en lite bättre plats.

Kiva.org

Fr.o.m. april 2013 stödjer vi på Välkommen Webbutveckling AB stolt mikrolånorganisationen kiva.org.

Kiva.org är en organisation som förmedlar mikrolån oavkortat från lånegivare till låneansökarna, med ambitionen och viljan att göra det möjligt för människor i fattiga länder att skapa en långsiktig förändring och förbättring av sin livssituation. Surfa gärna in på kiva.org för att läsa mer om hur mikrolånen fungerar och se vem du vill låna till!

Som webbutvecklare tycker vi självklart att Kiva är en extra fantastisk organisation i och med att de använder webben som ett verktyg för att förändra världen och förbättra livet för många. I och med att låneansökarna får möjlighet att presentera sin "affärsidé" (syftet till behovet av mikrolånet) på webben kan hela världen hjälpa till att finansiera denna affärsidé och därmed skapa helt nya möjligheter. Vår övertygelse och dröm om webben och dess möjligheter har alltid varit att man med hjälp av webben kan förändra och förbättra sin befintliga affärsverksamhet eller bransch, och kiva.org är ett lysande exempel på hur en bransch eller marknad blir revolutionerad och förbättrad tack vare webben. Kiva.org samlar engagemang, pengar och energi från hela världen på ett helt nytt sätt, som inte hade varit möjligt utan webben!

Vi på Välkommen Webbutveckling AB har skapat ett eget låneteam på kiva.org. Ni kan se vårt låneteam och de lån vi hittills har skapat här

Övrig sponsring och välgörenhet

Sedan 2012 har vi årligen skänkt en gåva till Musikhjälpen - år 2019 skänkte Välkommenkoncernen 50 000 kr till årets tema "Sex är inte ett vapen". Vi har även skänkt enskilda gåvor till Läkare utan gränser vid ett antal tillfällen, bl a i samband med ebolautbrottet 2014.

Tidigare var vi även aktiva sponsorer av skotercrossföraren Desirée Stolt som vann SM-guld år 2010.