Välkommen Webbutveckling i Umeå AB

Den 20 augusti år 2000 startades den enskilda firman Alienator Development av två begåvade universitets­studenter; Leif Fransson, systemvetare och Fredrik Söderlund, datavetare. Ett IT-företag som skapar och framställer webbplatser, uppdateringssystem och utför webbutveckling var affärsidén. Även så idag, fast med ett mer utvecklat och tydligt koncept.

Redan en och en halv månad efter starten, ombildades bolaget till ett aktiebolag. Det gjordes en nyemission av aktiekapitalet, då intresset för aktierna i bolaget var betydligt större än väntat. Vid årsskiftet 2000/2001 köptes bolaget Parakeet Webbdesign upp för att på så sätt bredda företagets verksamhet till att bli en helhetsleverantör av webblösningar.

Den 16 oktober 2001 bytte företaget firmanamn till Välkommen AB. I och med det valde företaget att byta grafisk profil. Företagets tidigare mer tekniska profil inriktades till en profil med kunden i fokus.

Under åren har vi hunnit med många kunder och många spännande projekt, men känner en ständig hunger efter mer. En hunger efter att få hjälpa duktiga företagare att förverkliga sina ambitioner att nå ut på nätet med sin verksamhet, och på så sätt växa och utvecklas.

Läs mer om vår vision här.